Leírás

Mivel mindkettőnk élete úgy alakult, hogy lehetőségünk volt kipróbálni magunkat egy másik országban, az unokaöcsémmel úgy döntöttünk, ahogy sokan mások, mi is elköltözünk Londonba, kipróbáljuk a szerencsénket.

Londoni idegenvezetés - zenével

2013.10.24. 08:36 Dropi

Most, hogy kicsit jobban megismertem Londont, úgy illik, hogy nektek is bemutassam. Hogy lehetne ezt a legegyszerűbben, ha nem a zenén keresztül?! Nyugi, nem lesz itt egy 33-as lista kerületenként, csak a kedvenceimről.

gherkin_pano.jpg

Shoreditch

Igazából nem egy önálló városrész, hanem Hackney déli része. Amikor először mentem át rajta éjjel, egy kicsit megdöbbentő volt az üresség, a lepusztult épületek, graffitik és az ultra hájtek fém-üveg irodák váltakozása. A kerület amúgy a város egyik legmenőbb része. Nappal az informatikai élet központja, éjjel pedig a divat, a menőzés és a kúlság fővárosa. Majdnem az összes Moby dal illik hozzá, de ez a legújabb sztem tökéletesen bemutatja, milyen is Shoreditch.

The City

A két legrégebbi kerületből ez az egyik. Elképesztő mennyiségű pénzintézet van itt, bankok mindenfelé. Szinte minden ország képviselteti magát a nemzeti bankjával (mondjuk az MNB épületét még nem láttam). Itt gombamód nőnek ki a felhőkarcolók a földből, itt található a legendás tojás vagy uborka alakú épület is a 30 St Mary Axe vagyis más néven a Gherkin. A kerületben az az érdekes, hogy nappal mindenhol öltönyös aktatáskás emberek sietnek mindenfelé, éjjel viszont tök üres az egész. Utcákon se autók, se emberek. A délután zárás környékén, 5 felé, elég félelmetes tud lenni, mikor minden irányból hömpölyögnek az emberek a metróállomások felé.

 

Camden

A város bohém negyede. A maga világhírű piacaival, azzal, hogy mindenfelé fura fazonok mászkálnak, hogy tele van szórakozóhelyekkel, hogy hajnalra úgy néz ki, mintha most ért volna véget a harmadik világháború, de mire kivilágosodik, minden újra olyan, mint új korában. Itt még éjjel kettőkor is olyan dugó van, a főutcán, hogy ha leszállnál a buszról, gyalogolnál előre két megállót, a hárommal a tiéd előtt indult buszt is kényelmesen elérnéd.

 

Kensington

London egyik legdrágább kerülete. A legtöbb híresség itt lakik, talán ez is közrejátszik abban, hogy itt a legmagasabbak az ingatlanárak. De én imádok itt sétálni. A sok színes épület, a hely hangulata, hogy ha itt sétálsz egy fél órán keresztül, és elmegy melletted egy rasztahajú öreg fekete, jamaicai sapkában, akkor eszedbe jut, lehet, hogy ő a világ egyik leghíresebb zenésze, mert itt sosem tudhatod, hogy ki jön veled szembe. Varázslatos hely!

 

City of Westminster

A City mellett ez a másik két legrégebbi városrész közül. Itt van szinte minden látványosság, ami londoni képeslapokról visszaköszön. a Big Ben, a Parlament, a Westminster, a Trafalgar tér, de napestig lehetne sorolni.

Zenei idegenvezetésünk egyelőre véget ért, de a kérdést még nyitva hagyom...

1 komment

Címkék: zene anglia london city camden westminster gherkin idegenvezetes Big Ben buszozas shoreditch

A bejegyzés trackback címe:

https://landedinlondon.blog.hu/api/trackback/id/tr205596484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Határátkelő 2013.10.26. 23:33:25

Szia!

Nagyon tetszett ez a zenés poszt, ha nem gond, akkor a holnap megjelenő heti blogajánlóban ajánlanám is, természetesen rövidítve és linkkel (bocs, csak nem találtam email-címet - ha esetleg írnál egy rövidet a hataratkeloKUKAChotmail.com-ra, megköszönném.)

Üdv

Határátkelő
süti beállítások módosítása