Leírás

Mivel mindkettőnk élete úgy alakult, hogy lehetőségünk volt kipróbálni magunkat egy másik országban, az unokaöcsémmel úgy döntöttünk, ahogy sokan mások, mi is elköltözünk Londonba, kipróbáljuk a szerencsénket.

880 millióért árulták Hugh Grant Notting Hill-i lakását

2013.10.05. 13:04 Dropi

Bár azt nem mondom, hogy óriási rajongója lennék a Notting Hill című filmnek, de hogy nagyon népszerű alkotás az biztos. És ha már itt élek, és ráadásul eléggé bírom az olyan helyeket, ahol filmeztek, pláne olyat, amit az egész világon láttak sok millióan, gondoltam, megnézem hol járkált 15 éve többek között Julia Roberts és Hugh Grant heteken át.

Két dologra voltam kíváncsi nagyon, az egyik az a bizonyos kék ajtó, amely mögött HG lakása volt a filmben, a másik a könyvesboltja. Ezek mind a film címét is adó, ma már igencsak felkapott, ám a múlt század környékén még meglehetősen lepukkant környéken, Notting Hill városrészben vannak, ráadásul szinte az összes forgatási helyszín 500 méteren belül volt, és mind a legendás Portobello Roadon vagy környékén. Ezen az utcán amúgy szintén egy híres londoni piac a Portobello Market található. A lényeg szombatonként látható, ilyenkor majd egy kilométeres utca megtelik használ ruha és antikvitás árusokkal, hét közben (mikor mi voltunk ott) zöldségeket árulnak.

A kék ajtó

nottinghillfilmbolajto.jpgUgye emlékszünk még az ajtóra? Na most már egyáltalán nem így néz ki...

kekajtonottinghillblogra.jpgHanem így...

Az eredeti kék ajtót egy aukción elárverezték, aztán egy feketével pótolták, ezzel is próbálva mérsékelni a turisták fotózási és firkálási kedvét, de minket már újra az ismert árnyalat fogadott. Érdekesség amúgy, hogy az ajtó mögötti lakás a film rendezőjéé volt annak idejében, ráadásul egy kápolnából kialakított otthonról van szó. 2009 környékén felkerült egy hirdetés a netre, amiből kiderül, hogy az a lakás köszönőviszonyban sincs azzal, amit a film alapján sejtenénk. Íme William Thacker kék ajtó mögötti kis vityillója igazándiból:

Notting-Hill-chapel-main-room.jpgA képre kattintva még több kép, meg cikk a lakásról

A könyvesbolt

konyvesboltfelvetelblog.jpgEbben az üzletben forgatták a könyvesboltos jeleneteket, manapság cipőbolt

Gondolom az sem lep meg senkit, hogy a könyvesbolt sem ugyanaz kívülről, mint belülről. Ide be nem jutottunk, de kívülről lefényképeztük azt az üzletet, ahol annak idején felvették a könyvesboltos belső jeleneteket, például ezeket:

Pár kép itt van még ömlesztve aznapról, a piacról meg a Sohoról is este:

3 komment

Címkék: anglia film london forgatas hugh grant julia roberts filmtortenet notting hill sztarom a parom kek ajto notting hill konyvesbolt

A bejegyzés trackback címe:

https://landedinlondon.blog.hu/api/trackback/id/tr605552393

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zoranje 2013.10.05. 19:19:42

Pfff. az unalmas egysíkú romkomokat kívülről fújod, a legjobbat meg lehúzod? amúgy jó poszt

okoskodó fórumlakó 2013.10.06. 14:38:56

Most nincs ennyi pénzem, de ha megveszem ezt a lakást, első dolgom lesz, hogy leszedetem róla azt a rohadt nagy Lenin-domborművet.

mariska16 2013.10.06. 14:53:43

Én meg azt a ronda kantakék színt
süti beállítások módosítása