Leírás

Mivel mindkettőnk élete úgy alakult, hogy lehetőségünk volt kipróbálni magunkat egy másik országban, az unokaöcsémmel úgy döntöttünk, ahogy sokan mások, mi is elköltözünk Londonba, kipróbáljuk a szerencsénket.

Legelőből lett a 82000-es nemzeti stadion Angliában

2013.10.16. 15:53 Dropi

twickenhamblogra.jpgA vonatról is majdnem ekkorának tűnt

Azt eddig is tudtam, hogy a rugby mekkora szenvedélye az angoloknak, hogy a foci mellett a másik nemzeti sportág, de ennek első igazi jelét tegnap láttam a vonatról. Útban Ascot felé lettem figyelmes az egyik megálló oldalára felpingált szavakra: "Twickenham, home of England rugby". Sejtettem, hogy akkor itt valami stadionféle is megbújik az egyik utcában, de ekkora óriásra nem gondoltam volna.

Kicsit utánanéztem a dolognak, és kiderült, hogy ez a világon a legnagyobb építmény, amit rugby meccsek lejátszására építettek, Anglia második (gondolom mindenki kitalálta, hogy a Wembley után, de nem nagyon van lemaradva mögötte, ide 82.000 ember fér be, oda 90.000) és Európa 5. legnagyobb stadionja. Első ránézésre nem mondanád meg róla, hogy mennyi idős, legjobb esetben is max. 10 évesnek mondaná az ember, de akkor nagyon is tévedne. A stadion története ugyanis 1909-re nyúlik vissza, akkor játszotta egymás ellen itt az első mérkőzést a Harlequins a Richmonddal. Majd 1910 január 15-én jött az első válogatott meccs, Wales ellen, ezen 20 ezer ember zsúfolódott össze. Érdekesség, hogy az első világháborúban állatok legeltetésére használták. Később folyamatosan bővítették, míg 2006 végére elérte a mostani 82 ezres befogadóképességét.

twickenhambelulblogra.jpgEsőben, hóban, tök mindegy

Érdekes, hogy amíg otthon a stadionépítések körül megy a felhajtás, mindenki egy 3500 fős "stadion" körül pattog, addig itt a mező közepén áll Európa 5. legnagyobb stadionja, amelyben csak rugby mérkőzéseket játszanak, azok közül is csak a fontosabbakat. Ráadásul abba is félelmetes belegondolni, hogy a Wembleybe és a Twickersbe együtt egy egy fontosabb eseményen annyian vannak, mint Szeged teljes lakossága. Ahogy egy barátom fogalmazott: "Így van ez rendjén, cirkusz kell a népnek, nem kajak-kenu". Ezzel maximálisan egyetértek.

Szólj hozzá!

Címkék: anglia sport stadion england rugby twickenham twickers

A bejegyzés trackback címe:

https://landedinlondon.blog.hu/api/trackback/id/tr605576365

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása